2021. április 8., csütörtök

Menczer kapufája

A napirend előtti hozzászólások központi témája ugyanaz volt ma az Országgyűlésben, mint amiről én is írogatok itt: az Orbán-kormány járvány elleni védekezése, illetve oltási politikája. Az ellenzékiek a kormányt vádolták a halálozások magas száma miatt, a kormány államtitkárai viszont az ellenzéket, amiért ellenezte a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinák behozatala miatt. Az utolsó – […]


https://fuhu.hu/menczer-kapufaja/
#Ellenzék, #EurópaiGyógyszerügynökség, #MarcusSöder, #MenczerTamás, #SzputnyikV

1 megjegyzés:

  1. A FELCSÚTI POKOLFAJZAT a GYEREKEINK ÉLETÉVEL JÁTSZIK!!!
    AZ, HOGY ORBÁN VIKTOR, alias GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK NEM a MAGYAR EMBEREKET SZOLGÁLJA és, HOGY NEM MAGYARORSZÁG ÉRDEKEIT VÉDI az MÁRA MÁR VÉRESEN KOMOLLYÁ VÁLT!!!


    Én is azon gondolkodtam, hogy mi volna a módja annak, hogy a gyerekemet itthon tartsam... - ha erre van lehetőség, én élnék vele.
    Barátnőm 2 nagyobb fővárosi kórházban is radiológus főorvos, ő azt mondja, hogy tele van a kórház fiatalokkal, de ami még döbbenetesebb, azokkal, akik az első oltáson túl is vannak.
    És még mondott olyanokat, ami miatt én nem engedném szívesen iskolába, tömegbe, de még csak tömegközlekedési eszközre sem!!!



    A korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs - írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    "A nyitás megkezdését korainak tartjuk. Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének" - közölték.

    Kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztető gépen lévők száma magas szinten stagnál, egyre több a kórházakban a beteg. Jelenlegi ismeretek szerint a járvány harmadik hullámának jó esetben a platóját értük el.
    A koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget.
    Ennél korábban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt - írták.
    A MOK elnöksége a boltok hosszabb nyitva tartását és ezzel a vásárlók időben, térben jobb elosztását jó iránynak tartja, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását azonban határozottan korainak ítéli.
    "Kérjük a lakosságot, hogy - függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető - ne változtassanak eddigi szokásaikon, továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat.
    Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!" - áll a MOK elnökségének közleményében.

    „Amint azt bizonyára tudják, a kormány 19-vel újra kívánja nyitni az összes iskolát. Ahogy Önök, úgy mi is le vagyunk döbbenve. A hangoztatott pedagógus oltások senkit se fognak teljesen megvédeni, még azokat se akik megkapják, hiszen alig pár napja lesz a többség beoltva, csak az első körben.
    Én személy szerint már egy hete megkaptam, de természetesen ez szinte semmit se jelent. Főleg azért mert elsősorban a diákok és ez által Önök lesznek kitéve az új veszélyhelyzetnek.

    Sajnálatos módon az iskoláknak és az igazgatóknak semmilyen hatáskörük, döntéshozatali lehetőségük nincs a kérdésben! Nincs semmilyen hivatalos álláspont arról, hogy mi történik akkor, ha diákok vagy akár tanárok nem lennének hajlandóak visszatérni. Igazgatóasszony eddig mindig maximálisan megértő és rugalmas volt, feltételezem, hogy most is így lesz. Azt azonban nem tudom, hogy az otthon maradó diákoknak hosszútávon/ tartósan hogyan lehet biztosítani, hogy kellő módon becsatlakozzanak. A technikai feltételek a tanórák "közvetítésére" nem igazán adottak, persze biztos tudunk megoldást keresni.
    Én személy szerint úgy vélem, hogy csak akkor lehetne a kormányra hatást gyakorolni, ha tömegesen fejeznék ki a diákok és szüleik azon igényüket, hogy otthonról fejezhessék be a tanévet.

    Félelmetes, hogy senkit sem érdekel "fentről", hogy még mi sem leszünk védettek, és hogy a több száz diák, aki most betódul az iskolákba, szűk tantermekbe, milyen veszélynek lesz kitéve, s rajtuk keresztül a családok is. Én leginkább őket és Önöket féltem.”

    https://www.youtube.com/watch?v=0-aGdBh_sXI
    https://www.youtube.com/watch?v=qPjNTP6de4Q&feature=share

    VálaszTörlés