2022. július 1., péntek

Egyszerre fenyeget stagfláció és globális adósságválság

Arra hívta fel a figyelmet Nouriel Roubini, aki szerint egyszerre fenyeget stagfláció és globális adósságválság ami miatt a jegybankok lehetetlen helyzetbe kerülhetnek, mert az infláció elleni szigorító intézkedések adósságválságot válthatnak ki, melyet egyáltalán nem lesz könnyű kezelni. Még nincs itt ez a kettős válság, de gyorsan közeledik – fejtette ki a Bloomberg televízióban a Végzet […]


https://fuhu.hu/egyszerre-fenyeget-stagflacio-es-globalis-adossagvalsag/
#Adósságválság, #Biden, #BloombergTelevízió, #FederalReserveBoard, #NourielRoubini, #Stagfláció, #StandardAndPoorS, #Trump

1 megjegyzés:

  1. ORBÁN AKKOR IS HAZUDIK, HA NEM MOZOG a SZÁJA!!!
    Magyarországon pár nap alatt 10%-ot veszített a forint az €-hoz képest, a $-ral szemben közel 20%-os a veszteség. Ahol a háború van Ukrajnában, a Hrivnya fele ennyit sem veszített értékéből!!!
    Mi lenne ha EURÓ lenne!?
    Hát az lenne, hogy nem lehetne az EU-ra, Brüsszelre fogni azt, hogy rossz a gazdaság tűrőképessége, rossz a megítélésünk, kicsi a bizalom kintről az országunk irányába és nem is dübörög ez az egész annyira, mint azt a TV2-ben vagy a Mészáros lapoknál írják.
    Nem spekulációt kell kiáltani, hanem gatyába kellene szedni ezt az országot és bevonni a multikat a közteherviselésbe min. 50%-os adókkal!!!
    Úgy viszont nem lehet, hogy a kétszer drágább áramot félárusítjuk és majd másban a nép kifizeti, de közben az olvasatlan ember, a TV2-t és köztévét néző és a Mészáros újságok címlapján azt láthatjuk, hogy nálunk féláron van a gáz és féláron van az áram (…DE 1/5 ANNYI FIZETÉSÉRT!!!!…- TE FELCSÚTI PROLISPÁN!!!).
    Javaslom, hogy a Google rendszerében aki nem hiszi, nézzen utána az árfolyamoknak.
    ukrán hrivnya-euro árfolyam
    usd – forint árfolyam
    forint-euro árfolyam

    Tehát maradjunk abban, hogy Ukrajnában ahol háború van, a pénz értéke kis mértékben változott más valutákhoz képest, nálunk ahol dübörög a gazdaság és “stratégiai nyugalom” van, 2-3x annyit romlott a pénzünk “értéke”!!!…- NANÁ, HOGY DIREKT és ROTHSCHILD PARANCSRA!!!

    VálaszTörlés