2022. július 28., csütörtök

KIEGÉSZÍTÉS TUSVÁNYOS ÜGYÉBEN

Azt írtam tegnapelőtt, hogy a tusnádfürdői Orbán-előadás három eleme együttesen indokolja, hogy náci beszédnek tekintsük azt. Három elemet jelöltem meg: a nyugati demokráciák iránti megvetést, a „fajkeveredés” elutasítását és a fenyegetődző befejezést a rendezetlen számlákról, amelyeket Magyarország be fog „vasalni”. Hozzátennék egy negyedik elemet, amely szintén a hitleri politikára emlékeztet. Sokan említették már, hogy az […]


https://fuhu.hu/kiegeszites-tusvanyos-ugyeben/
#Háború, #Orbán, #Putyin, #Tusnádfürdő, #Ukrajna, #Ultimátum

1 megjegyzés:

  1. Tibi atya és az üzemanyag-ársapka: "Ott b.ssza meg, jó az úgy, csak menjünk ebédelni!" Ott b.ssza meg, jó az úgy, csak menjünk ebédelni! - böfögte Töttös Karesz, miután szigszalaggal körbetekerte a repedt gázcsövet. A kormány gányolása a hatósági ársapkával éppen ilyen. Nem, nem azért, mert nincsenek benne megfelelően tisztába téve a "tulajdonos" meg az "üzemben tartó" fogalmai. Hanem azért, mert ha most fogom a 20 éves Fiat Puntómat egy nem túl nagy átmérőjű gumicsővel, akkor bizony a kutya nem tudja ellenőrizni, hányszor tankolom meg egy nap, és fejtem át belőle az üzemanyagot a cégesbe.
    De ha tudnák is ellenőrizni, mert a revizorállomány lenne akkora és olyan jól fizetett, mint a Lidl kasszásai (értsd: az állam a temérdek befizetett adómból hajlandó lenne fenntartani legalább a működéséhez szükséges alapokat), akkor sem tehetnének semmit. Egy jogállamban ugyanis a polgárnak nem feladata azt latolgatni, hogy mire gondolhatott a költő egy fél nap alatt összekontárkodott jogszabállyal, hanem elég betartania. Márpedig semmi nem tiltja, és semmi nem is tilthatja, hogy a magántulajdon autómba vásárolt magántulajdon üzemanyagomat elajándékozzam az egyszemélyes kft.-m kocsijának (hirtelen fel fog értékelődni a magántulajdonú ezeréves tragacs, amiben a magyar gépjármű park bővelkedik). Életszerű ez? Inkább úgy fogalmazok, hogy amíg ársapka van, nem életszerű, hogy nem ez fog történni. Ugyanis néhány hónapja a választási osztogatásban éppen a magyar kormány tesizte kettes fölére a gazdasági mutatókat azzal, hogy cégek számára szarért-húgyért helyezett ki párszázalékos hiteleket új gépjárművekre. Magyarán, meglökte a piacot egy ingyen hitellel, ami viszont a gépjárművek árát lökte meg úgy, hogy kifejezetten csak cégre érte meg megvenni. Aztán néhány hónap múlva, amikor a bolond szórás után okos lassítás helyett satufékezni kell, az állam megszívatja azokat, akik az útmutatásával jártak el. Hát, b.szki, ha ezzel éltem volna, és most venném észre, hogy ennyire átb.sztak, nekem a legkisebb morális problémám sem lenne a gumicsővel (ami még egyszer mondom, nem szabálytalan, de ha meg az lenne, akkor is ellenőrizhetetlen). Ugyanitt magyar forgalmival rendelkező, 20 éves Fiat Punto eladó. (Tibi atya írása a Facebookon jelent meg.)

    VálaszTörlés