2022. augusztus 26., péntek

Orbán haveri államkapitalizmusa

Arról ír a londoni Financial Times annak kapcsán, hogy a magyar állam megvásárolja a Vodafone-t méghozzá oly módon, hogy az állam által feltőkésített 4iG a többségi partnerével közösen, de természetesen ahogy szokásos az orbáni kapitalizmuban. 1,8 milliárd euró a Vodafone üzlet értéke, és ez hatalmas pénz egy kis országban, amely gazdasági válság előtt áll amennyiben […]


https://fuhu.hu/orban-haveri-allamkapitalizmusa/
#4IG, #FinancialTimes, #Kína, #Korrupció, #Oligarcha, #OrbánViktor, #Vodafone

1 megjegyzés:

  1. Gondolkodtál azon, hogy a méreginjekcióval beoltott elit hogyan akarja visszanyerni az egészségét?

    Megtalálták a megoldást. Egy új startup cégről olvashatsz. Igor Chudov cikke nyomán.. Egy olyan új startup jelent meg a piacon, amelynek célja, hogy mesterséges méhben fej nélküli emberi embriókat hozzanak létre, akikből kinyerik a szerveiket. A terv izraeli vállalkozók agyában fogant meg.
    Miután az egyedek elérik a kívánt méretüket, a szerveiket felhasználják. Annak elkerülése érdekében, hogy netalántán bárkinek is etikai problémái legyenek, az embrióknak nem lesz feje.

    Szerintük ezzel kilőtték az erkölcsi aggályokat.

    A módszer az, hogy a rendelkesésükre bocsátott őssejtek genetikai kódját akként módosítják, hogy az embrionális fejlődés szakaszában nem alakul ki a fej. Ezeket az embriókat egy mesterséges, méhként funkcionála edénybe ültetik, ahol a fej nélküli embrió megfelelően fejlődhet.

    Hanna szerint egy őssejtekből létrehozott és laboratóriumban tartott mesterséges embrió nem emberi lény, emiatt történik az a genetikai módosítás az őssejtekben, hogy az embriónak ne legyen feje. Ezzel az etikai dilemmákat meg is oldották.

    "Fontosnak tartjuk ezt, és sokat fektettünk ennek megoldásába." - mondja Hanna.

    Ez a terv valóban érdekes lehetőségeket rejt magában, és a cikk említést tesz azokról az emberekről, akiknek hasznára válnak majd a fiatal immunsejtek.

    Aki figyel kicsit, az bizonyára észrevette, hogy egyre nagyobb piaca lehet ennek a projektnek, hiszen a Kovid génterápiával sikeresen tönkretették tömegek egészségét és immunrendszerét, aminek helyreállítására ez akár megoldást is jelenthet.



    Mindenesetre a terv, egyszerűbben fogalmazva, így szól: ha gond van, és szükségem lesz valami szervre, vagy immunrendszerre, befizetek, és növesztenek nekem egy fej nélküli csecsemőt, és abból pótolják a megbetegedett szerveimet. Immunkilökődés ugye nincs, hisz genetilailag azonos velem. Mondjuk azzal nem gondolnak, hogy az, hogy az embriónak nincs feje, már nem egy pontos genetikai másolatot jelent.

    Nyilván annak megoldására is vannak elképzeléseik, hogy a fej nélküli embrió gyorsabban fejlődjön, és hamar elérje a megfelelő méretet.

    Startup: https://www.technologyreview.com/2022/08/04/1056633/startup-wants-copy-you-embryo-organ-harvesting/

    VálaszTörlés