2022. október 21., péntek

Orbán kirúgta az energiaügyekért felelős magyar diplomatát a csúcs kellős közepén

Másfél órát kapott arra Baranyai Gábor, aki nagyköveti rangban szolgált Brüsszelben a magyar képviseleten, hogy összepakoljon és végképp távozzon. A hírt a jól értesült brüsszeli Politico azzal kommentálta, hogy rendkívüli szokatlan az uniós gyakorlatban hasonló gesztus magasrangú diplomatákkal kapcsolatban. Nemrég a brüsszeli uniós képviselet vezetője, Stelbaczky Tibor hagyta el posztját “önként”. Ez a nagykövet később […]


https://fuhu.hu/orban-kirugta-az-energiaugyekert-felelos-magyar-diplomatat-a-csucs-kellos-kozepen/
#BaranyaiGábor, #Diplomata, #Erdogan, #Gázársapka, #KirillPátriárka, #Mentesség, #Putyin, #StelbaczkyTibor

1 megjegyzés:

  1. ORBÁNIÁBAN azaz új ISRAHELLBEN 2022. 11. 01-től HADIÁLLAPOT VAN!!! NANÁ, HOGY az APARTHEID ISRAHELLHEZ HŰ CIONISTA ORBÁN-KORMÁNYNAK KÖSZÖNHETŐEN!!!
    "Az Alaptörvény kilencedik – a különleges jogrendre vonatkozó – módosítása, amely eredetileg 2023. július 1-jén lépett volna hatályba, de a tizedik módosítás ezt 2022. november 1-jére hozta előre, a korábbi hat helyett háromra – a hadiállapotra, a szükségállapotra és a veszélyhelyzetre – csökkentette a különleges jogrendi helyzetek esetkörét.
    Vagyis november 1-jétől kikerül az ún. Alaptörvényből a megelőző védelmi helyzet, a terror-veszélyhelyzet és a váratlan támadás, míg a rendkívüli állapot helyére a hadiállapot lép!!!
    Tehát két hét múlva a következő különleges jogrendi helyzetek lehetnek:
    1. hadiállapot,
    2. szükségállapot, valamint
    3. veszélyhelyzet.
    Az előterjesztéshez fűzött indoklás szerint a módosítás célja, hogy a különleges jogrendi szabályozás átláthatóbb legyen, a normál jogrendi működés és válságkezelés szabályaihoz igazodva illeszkedjen a fokozatosság elvéhez és ez által a legsúlyosabb kihívásokra és fenyegetésekre fókuszáljon, de mindezt korszerű módon, a változó biztonsági környezethez igazodva és a korábbi szabályozáshoz mérten további garanciák beiktatásával valósítsa meg."
    http://web.t-online.hu/apuska/media/3/03__Siro_ko.mp3

    VálaszTörlés