2023. január 4., szerda

Miért nem tárgyal közvetlenül Moszkvával az USA Ukrajnáról?

Niall Ferguson brit történész, aki a CIA figyelmeztetései alapján megjósolta Putyin agresszióját Ukrajna ellen most azt a kérdést feszegeti, hogy miért nincsenek közvetlen tárgyalások Moszkvával  Ukrajnáról. A Bloombergben közölt hosszas elmélkedésében azt fejtegeti, hogy az Egyesült Államok, ha nem vigyáz, akkor kirobbanthatja a harmadik világháborút Ukrajnában. A brit történész idézi Kissingert, aki ugyanerre a veszélyre […]


https://fuhu.hu/miert-nem-targyal-kozvetlenul-moszkvaval-az-usa-ukrajnarol/
#Bloomberg, #HenryKissinger, #Kína, #NiallFerguson, #Történész, #Ukrajna, #USA

1 megjegyzés:

  1. Érdekes: amikor hatvan éve John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök közölte, hogy nem tűri szovjet atomrakéták telepítését az Egyesült Államok szomszédságába, azt a szovjet–ukrán Hruscsov fölfogta.
    S kisvártatva elvitette Kubából az atomkütyüit.
    Most, fordított helyzetben viszont az amerikaiak nem óhajtják tudomásul venni, hogy a Szovjet­unió megcsonkított örököse, Oroszország nem szeretne NATO-támaszpontot, Moszkvát fenyegető támadórakéta-ütegeket látni ősi földjén.
    Pedig Putyin régóta, bő évtizede erről beszél, ezt ismételgeti!!! Van, aki szerint azért nem értették meg, amit az orosz elnök kért, mert az amerikai „mély-államot” gyengeelméjűek irányítják. Szerintem ez elég élet-szerűtlen.
    Sokkal valószínűbb, hogy nem akarták megérteni.
    Éspedig azért, mert végig ez volt a terv: a háború.
    Tudniillik USRAHELL imádja a háborút!!!...- ez TARTJA ÉLETBEN EZT a CIONISTA POKLOT!!!
    A hadiipara bármit megtenne, akárhány embert föláldozna, különösen más országok fiait-lányait, csak jöjjenek új megrendelések. Mert sosem elég: még több pénz, még több hatalom kell nekik. Láthattuk az elmúlt évtizedekben. Civilek mil­liói pusztultak el világszerte, hogy csillapítsák az amerikai hadiipar étvágyát. Ám az csillapíthatatlan.

    A háború volt a terv. Az 1991-ben megalázott, a mi Trianonunkhoz hasonlóan (bár arányaiban nálunk sokkal kevésbé) megcsonkított Oroszország sarokba szorítása, háborúval és szankciókkal való kivéreztetése és újabb, talán végső földarabolása. Azután pedig következhet az ilyenkor szokásos, hamisítatlan amerikai szabad rablás, amilyet 2014 óta Ukrajnában vagy éppen 1990 után nálunk, Közép-Európában végrehajtottak. Lenyúlni minden gyárat, termőföldet, nyersanyagot, bábkormányt állítani, s mindeközben belehazudni az ottaniak képébe: nesze nektek szabadság, demokrácia!

    Szó se róla, az amerikaiak sem árulnak zsákbamacskát, többször elmondták, mire készülnek.
    Például legutóbb, júniusban Casey Michel az Atlantic magazinban rögzítette: ahhoz, hogy Európa és a világ végleg megszabaduljon az orosz imperializmus vissza-visszatérő fenyegetésétől, fel kell végre darabolni magát az orosz birodalmat. Közben az egyesek által „új Brzezinskiként” emlegetett Janusz Bugaj­ski amerikai kormányzati tanácsadónak, Kelet-Európa-szakértőnek a napokban jelent meg új könyve Failed State: Útmutató Oroszország széteséséhez címmel. Ennyiből talán kitalálható, miről szól.
    A szerző egy interjúban elárulta: művét jóval az ukrajnai különleges művelet előtt írta.

    VálaszTörlés