2023. április 25., kedd

Meghalt Francois Léotard, a francia hadügyminiszter, aki az oroszoknak kémkedett

81 éves volt amikor meghalt, de a politikai halála már jóval előbb bekövetkezett amikor kiderült róla: tájékoztatja az orosz hírszerzést a NATO ülésekről és a francia hadsereg fontos ügyeiről. 2001-ben mondott búcsút a politikának az egykori nagy ígéret, aki Franciaország elnöke akart lenni. “Prostituálódott a francia politikai élet“ – ezzel indokolta meg visszavonulását, melyet akkor […]


https://fuhu.hu/meghalt-francois-leotard-a-francia-hadugyminiszter-aki-az-oroszoknak-kemkedett/
#FrancoisLéotard, #Gazprombank, #Kémkedés, #Lukoil, #NATO, #Pakisztán, #Putyin, #USA, #Vesztegetés

1 megjegyzés:

  1. A globális jogbiztonság már régóta olyan, mint pl. Ukrajnában 2014-ben. Ha egy állam irányítását külső (háttér)hatalmak pénzzel, fegyverrel átveszik, akkor a nép sírhat, dühönghet, lázadozhat, de ez senkit nem érdekel, az adott népet az utolsó emberig háborúba hajszolhatják vagy bármilyen tortúrának, kifosztásnak alávethetik.
    Ha gazdasági szankciókkal, diszkriminációval, csőddel, fegyveres beavatkozással fenyegetnek egy gyengébb országot, akkor vajon vezetőiknek mi lenne a legalkalmasabb védekezési taktika? Tartsanak népszavazást valamiről vagy rendezzenek alkotmányozó nemzetgyűlést? Ilyesmi fogja visszatartani a hódítókat?
    „Tetszettek volna forradalmat csinálni!” Akkor most jobb lenne?
    Félek, hogy ősmagyar felmenőinkre vagy éppen keresztény mivoltunkra hivatkozni nem szerencsés, ha széles körű társadalmi összefogás megteremtése a cél, mert az ilyesmi sokakat riaszt, a reálpolitikához semmi köze. Magyar állampolgárságunk talán elegendő lehet, mert államunk megmaradt szuverenitása megtartását és gazdasági helyzetünk romlásának megakadályozását kellene elérni.

    VálaszTörlés