2022. október 16., vasárnap

A világjárvány legfrissebb adatai - 2022. október 16.

ARS-CoV-2 típusú új koronavírus 2020 eleje óta már több mint 624.502.005 embert fertőzött meg és 6.567.070 életet követelt világszerte. Ma reggelig a  Föld lakosságát 9.091.515.388 COVID-19 elleni vakcinával oltották be. USA A szövetségi hatóságok kiterjesztették a koronavírus elleni emlékeztető oltásokhoz való hozzáférést az 5 évesnél fiatalabb gyermekekre is a Pfizer/BioNtech, míg a Moderna esetében a 6 […]


https://fuhu.hu/a-vilagjarvany-legfrissebb-adatai-2022-oktober-16/
#COVID19, #Járvány, #Omikron

1 megjegyzés:

  1. Az 5 legalapvetőbb megválaszolatlan kérdést abban a reményben teszem fel, hogy majd 1 nem zsoldos és szabadkőműves virológus válaszolni fog...
    Első kérdés: Amikor megpróbáljuk bizonyítani bármely „dolog” létezését, bizonyos eljárásokat követünk. Először meghatározzuk a keresett dolgot, majd elmegyünk a természetes élőhelyére, és megpróbáljuk megtalálni. Ha megtaláljuk és elszigeteljük (vagyis elválasztjuk környezetétől, hogy tiszta formában legyen), ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, miből áll a dolog és mit csinál. Nagyon jól működik fákkal, békákkal, baktériumokkal és még nanorészecskékkel is.

    Adna nekünk egy hivatkozást, amelyben ezt a lépést bármely kórokozó vírus esetében elvégezték, és ha ez a hivatkozás nem létezik, magyarázza el, miért nem?
    Második kérdés: A virológusok azt állítják, hogy a „víruskultúra” kísérlet bizonyítja a vírus létezését. Ebben a kísérletben tisztítatlan mintát vesznek egy beteg embertől, és összekeverik a szarvasmarha magzati szérumával, mérgező antibiotikumokkal és éheztetési táptalajjal. Ezt követően egy erősen beltenyésztett sejttenyészetre oltják be, ami a sejtek lebomlását eredményezi (“citopátiás hatás”). Ezt a folyamatot a vírus “izolációjának” nevezik.

    Meg tudja határozni, mit jelent az „izolálás” kifejezés az Ön számára, és egyetért-e azzal, hogy a fenti eljárás tudományosan megalapozott izolációs eljárás?

    Harmadik kérdés: A tudományos módszer lényege egy független változó (amit tanulmányozni kíván) és egy függő változó (a független változó által okozott hatás) kiválasztását jelenti. A tudományos módszer e széles körben elfogadott meghatározása szerint a vírust kell elkülöníteni és tesztelni, és csak a vírust, mint független változót. Tehát egy megfelelő kísérlet az lenne, ha egy tiszta vírust izolálnának egy beteg személytől, akiről azt állítják, hogy ez a vírus betegedett meg, és ezt és csak ezt a vírust oltják be a sejttenyészetbe, és megnézik, hogy ez okozza-e a CPE-t. Ezután természetesen kontrollkísérletet kell végrehajtani: ugyanazokat a lépéseket kell megtenni, kivéve, hogy vírust adnának a tenyészethez.

    Mutatna nekünk egy tanulmányt, amelyben ezt az egyértelmű kísérletet elvégezték? Ha nem létezik, kérjük, indokolja meg, miért. Ha ennek az az oka, hogy nem találja meg a tisztított vírust egyetlen beteg növény, állat vagy ember folyadékában sem, akkor hajlandó-e elismerni, hogy az egyetlen kísérlet, amelyet megtehet e vírusok létezésének bizonyítására, egyszerűen nem kész? Ha egyetért azzal, hogy ezt a kísérletet nem lehet elvégezni, kérem, hivatkozzon nekünk egy papírra, amely bemutatja, hogyan validálják a „vírustenyészetet” kísérletileg megfelelő kontrollokkal a kísérlet minden lépésében?
    Negyedik kérdés: Orvosok és tudósok gyakran állítják, hogy testünk minden zugában hemzseg a vírus. Állítólag ezek a vírusok alkotják az úgynevezett “virom”-ot. Egyesek azt állítják, hogy szervezetünkben 10-48 vírus található.

    Ha ez igaz, amikor tisztítatlan tüdőmintákat oltanak be sejttenyészetekre, amelyek feltehetően több milliárdnyi ilyen vírust tartalmaznak, akkor miért az egyetlen vírus, amely “növekszik” az, amit keres, azaz a SARS-CoV-2? Miért nem látják, fotózzák és nem találják meg ezeket a többi vírust a lebomlott sejttenyészetben?

    Ötödik kérdés: Végül tudna-e más példákat mondani olyan “dolgokra”, amelyekről azt állítják, hogy kizárólag az adott dolog darabjainak megtalálása révén léteznek? Az egyértelműség kedvéért, ha nem léteznek feljegyzések egy tisztított vírusról, például a SARS-CoV-2-ről, milyen logika vagy tudományos elvek alapján állíthatja valaki annak bizonyítását, hogy bármely darab, például egy antigén vagy genom ettől a “dologtól” származik?

    VálaszTörlés