2023. január 23., hétfő

MÁSOK VAGYUNK?

Legutóbb január 22-én, Kölcsey Himnuszának 200. évfordulóján Szatmárcsekén tartott beszédében fejtette ki Orbán miniszterelnök kedves gondolatát a magyarok különlegességéről. Sokszor hallottuk már őt magyar észjárásról, magyar szellemről, magyar sorsról, magyar géniuszról beszélni, és ezúttal is ekörül forgott az egész beszéd. „Nem jobbak vagy rosszabbak vagyunk, hanem mások”, ez a vezérgondlat, s ekként állunk szemben az […]


https://fuhu.hu/masok-vagyunk/
#Himnusz, #KölcseyFerenc, #MagyarKultúraNapja, #OrbánViktor

2 megjegyzés:

  1. ZSIDÓBBAK LENNÉNK MÁR a ZSIDÓKNÁL?!
    Egy amerikai jogászprofesszor szerint „Izrael lehet a következő Magyarország”...

    Egy jogászprofesszor aggódik, hogy Izrael lehet a következő Magyarország” címmel közölt Tom Ginsburggel, a Chicagói Egyetem munkatársával nemrég interjút a JTA.Szerdán az új izraeli igazságügyi miniszter, Jariv Levin olyan átalakítást jelentett be, amely korlátozná az izraeli Legfelsőbb Bíróság hatáskörét. Az átalakítás értelmében több politikus kerülne a bírákat kiválasztó bizottságba, korlátoznák a Legfelsőbb Bíróság azon képességét, hogy törvényeket és kormányhatározatokat semmisítsen meg, és bevezetnének egy „felülbírálati záradékot”, amely lehetővé tenné a Knesszet számára, hogy egyszerű többséggel átírja a bírósági határozatokat.Levin és jobboldali támogatói ezeket a változtatásokat azzal indokolják, hogy így állítható helyre az egyensúly egy olyan rendszerben, amely szerintük túl sok hatalmat ad (az utóbbi időben) baloldali bírák kezébe.„Elmegyünk az urnákhoz, szavazunk, választunk, és újra és újra olyan emberek döntenek helyettünk, akiket nem mi választottunk” – érvelt a változtatások mellett Levin.„Ez nem demokrácia”– tette hozzá.

    https://neokohn.hu/2023/01/15/egy-amerikai-jogaszprofesszor-szerint-izrael-lehet-a-kovetkezo-magyarorszag/

    VálaszTörlés
  2. Orbán Viktor fajtajelleg pofázmánya is feltűnt a tel-avivi tüntetéséken!!!
    A rendőrség becslése szerint Tel-Avivban több mint százezren tüntettek az új Netanjahu-kormány ellen!!!
    Tel-Aviv mellett Jeruzsálemben, Haifán, Beér-Seván, Herzliján, Nesz Ciónában, Modiinben is ezrek tüntettek a jogrendszer átalakításának terve ellen, miszerint egyebek között a politikusok felülbírálhatnák a legfelsőbb bíróság végzéseit.
    Ez a hatalmi ágak eddigi egyensúlyának megbontását, ezzel a demokrácia súlyos sérülését jelentené Izraelben a tiltakozók szerint.
    Tel-Avivban beszédet mondott Móse (Bogi) Jaalon volt vezérkari főnök és védelmi miniszter, és arra figyelmeztetett, hogy demokratikus jogrend nélkül Izrael sebezhetővé és kiszolgáltatottá válik, hadserege elveszti erejét.
    Dávid Groszman, Izrael legismertebb írója arról beszélt, hogy egyre többen „belső emigrációba” vonulnak, mert egyre kevésbé érzik hazájuknak az országot. Izrael Állam 75. évére szerinte oda jutott, hogy küzdelem folyik az ország demokratikus jellegéért, a szabadságjogokért. Most ezekben a „fekete” időkben eldől, hogy Izrael nagyon más lesz-e, mint amilyennek az alapítói megálmodták, s ezzel bizonyos értelemben meg is szűnik- vélekedett az író.
    https://neokohn.hu/2023/01/22/orban-viktor-kepe-is-feltunt-a-tel-avivi-tunteteseken/

    VálaszTörlés